Galambröptetés

Lélek szimbolizálás

Egy felröppenő galamb látványa, mindig a tisztaság, a lélek, a szeretet, a béke és az ősi energiák szimbóluma volt. Természetük a jónak és a rossznak a keveréke. Érzékeik és értelmi képességeik fejlettebbek a többi más madárénál. Békések - más állattal szemben is - és csendesek, jó megfigyelők. Az ókori Indiában, Perzsiában, Babilonban, Egyiptomban állandó lakói voltak a templomoknak, az ott élő keleti népeknek pedig elragadták a képzeletüket. Az emberek az istenek követeinek tartották a szent madarat.

A galamb sokszor mutat utat. Noé a bárkájából három napon keresztül galambot bocsátott ki. Az első nem a galamb visszarepült, a másodiknak már egy olajfaággal tért vissza, a harmadik nap pedig a madár már nem tért vissza - ez jelezte azt, hogy szárazföld már közel van.

Nagy Sándornak egy vadgalamb mutatta meg az utat a dodonai jósdához.

Ókeresztény ábrázolásokon a galamb az emberi lelket szimbolizálja. Egy palermói olasz rege szerint Szent Olívia lelkét - amikor a hitetlenek lefejezték - fehérgalambként látták az égen szárnyalni.

A galambot - az isteni lélek kifejezéseként - tűznyelv helyettesíti, így tűzjelkép, és lélekmadár. A Szentszellem hét adományát - bölcsességet, értelmet, jó tanácsot, erőt, tudást, jámborságot, istenfélelmet - hét galambbal szokás megjeleníteni. Síremlékeken pedig a Paradicsomba szálló lelket jelenti.

Fehér galambok látvány röptetése a gyászszertartás ideje alatt nagyon is jelképező és szimbolikus látvány és jelkép egyben. A látványröptetés kétféle módon történhet: kézből, vagy az erre az alkalomra készült röptető kosárból. Lehet egy, kettő, vagy akár több galambot is elengedni, amelyek később visszatérnek otthonukba.

A szolgáltatás ára a galambok számától és helyszintől függ.

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, adja meg adatait és a lehető leghamarabb felveszem Önnel a kapcsolatot.

Impresszum

  • Cégnév: Zombor Melinda Zsuzsanna E.V.
  • Székhely: 5430 Tiszaföldvár, Zöldfa utca 56/B
  • Telefon: +36 70 385 0914
  • E-mail: zsuzsanna.zombor@gmail.com
  • Internet: zomborzsuzsanna.hu
  • Nyilvántartási szám: 52256422
  • Adószám: 68759952-1-36
  • Tárhelyszolgáltató: Webnode AG Gartenstrasse 3, 6304 Zug, Switzerland