Hajós temetés

Végső nyugalom a folyó hullámaiban

Hiszek abban...

....hogy minden ember egyedi. Hiszek abban is, hogy mindenkinek jár a méltó és személyre szabott búcsúztató, temetés. Mindenkinek jár, hogy az utolsó útján az a néhány ünnepélyes perc egyszeri és megismételhetetlen legyen, ahogy ő maga is az volt.

Az elhunytat végső nyughelyére kísérő család és barátok pedig megérdemlik, hogy szakszerű, kegyeletteljes segítséget és megértő támogatást kapjanak a temetés megszervezéséhez, lebonyolításához, hogy már "csak" a gyásszal és az elhunyt fájó hiányával kelljen megküzdeniük a tragikus veszteség miatt különösen kiszolgáltatott helyzetükben.

Vízi temetés mitől különleges?

A hajós temetés az egyik legújabb és számomra a legbensőségesebb, időjárástól független temetkezési forma.

Vízparti búcsúztatás csónakkal

Meghittebb, kis létszámú családi vízparti szertartást követően, csónakkal visszük be a lebomló anyagból készült urnát és engedjük útjára a hullámok hátán. A parton székeket is tudok biztosítani.

Hajós temetés és búcsúztatás

Vízi temetésre meghitt, elegáns környezetként szolgáló rendezvényhajók és kisebb hajók is rendelkezésre állnak. A temetés különlegességét pedig csak kiemeli a Tisza, a Körös vagy a Duna gyönyörű látképe a hajózás során. 

Vízbe engedés kompról

A megrendelő igényeihez igazítva lehetőség van tiszai vagy dunai kompról elengedni a hamvakat urnapárnában. A búcsúztatás parton történik, majd a folyó közepén 'megáll' a komp és ekkor van mód vízre helyezni az urnapárnát.

Hogyan történik

A Tisza, a Duna és a Körös szakaszán több helyen található olyan kikötő, ahol lehet hajót bérelni, illetve, ahol kompátkelési lehetőség van.

Az egyik mód, hogy a parton búcsúztatjuk el az elhunytat. Ezt követően halk zene mellett a hajóhoz vagy komphoz kísérjük elhunyt szerettünk urnáját. A hajóra/kompra szállva elindulunk és mikor a kiválasztott helyre érünk, ekkor van lehetőség a vizi urnát - Bio lebomló, környezetbarát urnát - a vízre helyezni.

A másik búcsúzási forma, mikor a hajón történik a szertartás. A Dunán illetve tiszai városokban (Tokaj - Tiszafüred - Csongrád - Szeged) nagyobb hajók állnak rendelkezésre.

Ezek a hajók 1 vagy 2 órára bérelhetőek. Több típusú hajó közül választhatunk, attól függően mekkora létszám vesz részt a búcsúztatáson. Egyes hajókon (Budapest, Szeged) teljes körű catering szolgáltatás rendelhető, igény szerint kérhető hideg büfé, illetve teljes svédasztalos menü, valamint italcsomagok. Továbbá technikai szolgáltatásokkal és egyedi dekorációval megrendelheti a búcsúztatást.

Vízi temetés 

A hajós temetés azért is különleges temetkezési forma, mert a szertartás menete, a búcsú teljes egészében a család igényei szerint zajlik.

Lehetőség van több magyarországi folyóba való hamvak el elengedésésre, és NEM SZÓRÁSRA! A hajón vagy akár kompon, a környezetbarát, lebomló urnának a ravatalát igényesen elkészítem. A búcsúztatáshoz a hangosítást a család igénye szerint biztosítom.

A kihajózás követően megérkezünk az elengedés helyére - ami lehet az elhunyt kedvenc horgász helye is - majd a hajó le lassít. Itt elmondom a búcsúztatót ami 15 perc általában

Ezt követően a család egyik tagja környezetbarát urnát, az élő virágból készült úszó koszorúval együtt, kegyeletteljesen vízre helyezi. miközben a családtagok 1-1 szál virág vízbe dobásával vesznek végső búcsút.

Emlékkönyv hajós búcsúztatáson - Budapest
Emlékkönyv hajós búcsúztatáson - Budapest

Lehetőség van arra is, hogy a hamvak vízre helyezésekor az elhunyt kedvenc zenéje vagy az alkalomhoz illő más zeneszám szólaljon meg, illetve arra is, hogy én helyezzem vízre az urnát, ha akkor ott nem lenne lelki ereje a hozzátartozónak.

A vizen addig maradunk még el nem süllyed az urna és ameddig a család szeretné.

Miután elbúcsúzott a család, a hajóval visszatérünk a kiindulási helyre - a kikötőbe.

A visszaút alatt alkalomhoz illő zene szól és a család kötetlen beszélgetés keretében fogadja a részvétnyilvánításokat. Amennyiben kompról történik a vízbe elengedés, a szertartás rövidebb lehet, hiszen ebben az esetben nincs rá mód, hogy többet hajózzunk, a komp menetrendje és a kötöttsége okán.

A folyó hullámai és a táj látványa, a természetes vízparti környezet még ünnepélyesebbé és felemelőbbé teheti a megválás perceit. A visszaút pedig lehetőséget ad a megnyugvásra, a kikötőbe történő nyugodt és békés visszatérésre.  


Urnapárna vízre helyezése - Tiszafüred
Urnapárna vízre helyezése - Tiszafüred

Szolgáltatás megrendelése

Kérem, adja meg adataid és a lehető leghamarabb felveszem Önnel a kapcsolatot.


Vízi temetés Képekben

Tiszalök-Tokaj-Tiszacsege-Tiszafüred-Szolnok-Tiszakécske-Csongrád-Szeged | Visegrád-Dunabogdány-Budapest-Szigetújfalu-Paks-Dunaszekcső | Szarvas-Kunszentmárton


Hajós temetés és vízparti búcsúztatás Referencia Videók

Búcsúzzon a Tisza-tónál és engedje el a Tisza folyóban!


A hajós búcsúztatások egyik legszebb helyszíne lehet az Alföld északi részén található - Magyarország legangyobb mesterséges tava - a Tisza-tó. A tó több nevezetes várossal kapcsolódik közvetve és közvetlenül is annak ellenére, hogy a Tisza-tó kevesebb, mint fele hajózható csak. Mivel a Tisza folyó átfolyik a tavon, így könnyen eljuthatunk több városba és vadregényes-hangulatos helyekre.

Magán a tavon hamvakat tilos a vízbe engedni! Viszont a Tisza-tó lehetőséget ad arra, hogy a természet csodálatos környezetében búcsúzzunk el, olyan érintetlen helyen is akár, ahol a család igazán privát szférában vehet búcsút. A búcsúztatás hajón történik minden esetben. 

A búcsúztatás követően hangulatos csatornák vezetnek ki az élő vízhez - a Tiszához. A hajózás közben a család által kért dalok hallkan homályosítják el a természet 'csendjét'. Az urnapárna elengedése után vissza hajózunk a kikötőbe. Az út a család kérésétől függően egy-másfél óra is lehet.

Vegyen búcsút akár hétvégén vagy naplamentében szűk családi körben szeretett elhunytjától!

Teljes körű ügyintézés a hamvasztás után

Vízügyi engedély kérés

Hajó foglalás

Ravatalozás

Hangosítás - zene szolgáltatás

Catering foglalás

Rendezvényszervezés

Tisza-tó és Tisza folyó vízi temetés

KÉRJEN AJÁNLATOT TŐLEM AMENNYIBEN A TISZA-TÓ VARÁZSA MELLETT vagy BÁRMELY HAZAI FOLYÓNÁL SZERETNE ELBÚCSÚZNI SZERETTÉTŐL!

Online foglalás-árajánlat

Foglaljon időpontot időben!