Hajós temetés

Végső nyugalom a folyó hullámaiban

Hiszek abban...

...hogy minden ember egyedi. Hiszek abban is, hogy mindenkinek jár a méltó és személyre szabott búcsúztató, temetés. Mindenkinek jár, hogy az utolsó útján az a néhány ünnepélyes perc egyszeri és megismételhetetlen legyen, ahogy ő maga is az volt. 

Az elhunytat végső nyughelyére kísérő család és barátok pedig megérdemlik, hogy szakszerű, kegyeletteljes segítséget és megértő támogatást kapjanak a temetés megszervezéséhez, lebonyolításához, hogy már "csak" a gyásszal és az elhunyt fájó hiányával kelljen megküzdeniük a tragikus veszteség miatt különösen kiszolgáltatott helyzetükben.

Vízi temetés mitől különleges?

A hajós temetés az egyik legújabb és számomra a legbensőségesebb, időjárástól független temetkezési forma.

Vízparti búcsúztatás

Aki meghittebb, kis létszámú családi szertartásra vágyik a vízpartról, környezetbarát, lebomló anyagból készült, speciális urnában helyezheti el a hamvakat és bocsáthatja útjára a hullámok hátán. 


Hajós temetés

Búcsúzásra, vízi temetésre meghitt, elegáns környezetként szolgáló rendezvényhajók kisebb hajók állnak rendelkezésre, a temetés különlegességét pedig csak kiemeli a Tisza, a Körös vagy a Duna gyönyörű látképe és hullámai. 

Vízbe engedés kompról

A megrendelő igényeihez igazítva lehetőség van tiszai agy dunai kompról való hamvak vízbe helyezésére is. A búcsúztatás a parton történik, majd miután a kompra szálltunk, a folyó közepén 'megáll' és ekkor van mód vízbe engedni bio urnát - urnapárnát.

Hogyan történik

A Tisza, a Duna és a Körös szakaszán több helyen található olyan kikötő, ahol lehet hajót bérelni, illetve, ahol kompátkelési lehetőség van. 

Az egyik mód, hogy a parton búcsúztatjuk el az elhunytat. Ezt követően halk zene mellett a hajóhoz vagy komphoz  kísérjük elhunyt szerettünk urnáját. 

A hajóra/kompra szállva elindulunk és mikor a kiválasztott helyre érünk, ekkor van lehetőség a vizi urnát - Bio lebomló, környezetbarát urnát - a vízre helyezni.

A másik búcsúzási forma, mikor a hajón törénik a szertartás. Budapesten a Dunán illetve a Tiszai városokban (Tokaj - Tiszafüred - Csongrád - Szeged)  nagyobb hajók állnak rendelkezésre. 

Ezek a hajók egy vagy több órára bérelhetőek. Több tipusú hajó közül választhatunk, attól függően mekkora létszám vesz részt a búcsúztatáson.  Egyes hajókon (Budapest, Szeged) teljes körű catering szolgáltatás rendelhető, igény szerint kérhető hideg büfé, illetve teljes svédasztalos menü, valamint italcsomagok. Továbbá technikai szolgáltatások és egyedi dekoráció is rendelhető. 

Vízi temetés 

Hamvak folyóba engedése
Hamvak folyóba engedése

A hajós temetés azért is különleges temetkezési forma, mert a szertartás menete, a búcsú teljes egészében a család igényei szerint zajlik. 

Lehetőség van több magyarországi folyóba való hamvak el engedésésre, és NEM SZÓRÁSRA! A hajón vagy akár kompon, a környezetbarát, lebomló urna ravatalát elkészítem.  A búcsúztatáshoz a hangosítást a megrendelő igénye szerint biztosítom.
A kihajózás követően megérkezünk az elngedés helyére - ami lehet az elhunyt  kedvenc horgász helye is - majd a hajó le lassít.  Itt elmondom a búcsúztatót ami 15 perc általában 

Ezt követően a család egyik tagja környezetbarát urnát, az élő virágból készült úszó koszorúval együtt, kegyeletteljesen vízre  helyezi. miközben a családtagok 1-1 szál virág vízbe dobásával vesznek végső búcsút az elhunyttól.  

Lehetőséget van arra is, hogy a hamvak vízre helyezésekor az elhunyt kedvenc zenéje vagy az alkalomhoz illő más zeneszám szólaljon meg., illetve arra is, hogy én helyezzem vizre az urnát, ha akkor ott nem lenne lelki ereje.
A vizen addig várunk még el nem süllyed az urna, addig maradunk ameddig a hozzátartozók szeretnék. 

Miután elbúcsúzott a család, a hajóval visszatérünk a kiindulási helyre - a kikötőbe. A visszaút alatt alkalomhoz illő zene szól és a család kötetlen beszélgetés keretében fogadja a részvétnyilvánításokat. Amennyiben kompról történik a vízbe engedés, a szertartás rövidebb lehet, hiszen ebben az esetben nincs rá mód, hogy többet hajózzunk, a komp menezrendje és a kötöttsége okán.

A Duna hullámai és a város távoli látványa, bent a természetes vízparti környezetben még ünnepélyesebbé és felemelőbbé teheti a megválás perceit. A visszaút pedig lehetőséget ad a megnyugvásra, a városba vagy a kikötőbe történő nyugodt és békés visszatérésre.  

Hajós búcsúztatás - Hamvak szórása
Hajós búcsúztatás - Hamvak szórása

Hajós temetés és vízparti búcsúztatás

Szolgáltatás megrendelése

Kérem, adja meg adataid és a lehető leghamarabb felveszem Önnel a kapcsolatot.

Impresszum

  • Cégnév: LimeSoda Marketing Kft.
  • Székhely: 2724 Újlengyel, Petőfi Sándor utca 48.
  • Telefon: +36 70 385 0914
  • E-mail: zsuzsanna.zombor@gmail.com
  • Internet: zomborzsuzsanna.hu
  • Adószám: 32068795-2-13
  • Cégjegyzékszám: 13-09222384
  • Tárhelyszolgáltató: Webnode AG Gartenstrasse 3, 6304 Zug, Switzerland