Hajós temetés

Végső nyugalom a folyó hullámaiban

Hiszek abban...

...hogy minden ember egyedi. Hiszek abban is, hogy mindenkinek jár a méltó és személyre szabott búcsúztató, temetés. Mindenkinek jár, hogy az utolsó útján az a néhány ünnepélyes perc egyszeri és megismételhetetlen legyen, ahogy ő maga is az volt. 

Az elhunytat végső nyughelyére kísérő család és barátok pedig megérdemlik, hogy szakszerű, kegyeletteljes segítséget és megértő támogatást kapjanak a temetés megszervezéséhez, lebonyolításához, hogy már "csak" a gyásszal és az elhunyt fájó hiányával kelljen megküzdeniük a tragikus veszteség miatt különösen kiszolgáltatott helyzetükben.

Vízi temetés mitől különleges?

A hajós temetés az egyik legújabb és számomra a legbensőségesebb, időjárástól független temetkezési forma.

Vízparti búcsúztatás

Aki meghittebb, kis létszámú családi szertartásra vágyik a vízpartról, környezetbarát, lebomló anyagból készült, speciális urnában helyezheti el a hamvakat és bocsáthatja útjára a hullámok hátán. 


Hajós temetés

Búcsúzásra, vízi temetésre meghitt, elegáns környezetként szolgáló rendezvényhajók állnak rendelkezésre, a temetés különlegességét pedig csak kiemeli a Tisza, a Körös vagy a Duna gyönyörű látképe és hullámai. 

Vízbe engedés kompról

A megrendelő igényeihez igazítva lehetőség van tiszai kompról való vízbe szórásra is. A búcsúztatás a parton történik, majd miután a kompra szálltunk, a folyó közepén 'megáll' és ekkor van mód vízbe engedni bio urnával a hamvakat.

Hogyan történik

A Tisza, a Duna és a Körös szakaszán több helyen található olyan kikötő, ahol lehet hajót bérelni, illetve, ahol kompátkelési lehetőség van. 

Az egyik mód, hogy a parton búcsúztatjuk el az elhunytat. Ezt követően halk zene mellett a hajóhoz vagy komphoz  kísérjük elhunyt szerettünk urnáját. 

A hajóra szállva elindulunk és mikor a kiválasztott helyre érünk, ekkor van lehetőség a hamvakat elszórni, illetve Bio lebomló, környezetbarát urnát - uran párnát a vízbe engedni.

A másik búcsúzási forma, mikor a hajón törénik a szertartás. Budapesten a Dunán illetve a Tiszai városokban ( Tokaj - Szolnok - Csongrád - Szeged) több ilyen rendezvény hajó áll rendelkezésre. 

Ezek a hajók egy vagy több órára bérelhetőek, több tipusú hajó közül választhat, attól függően mekkora létszám veszt részt a búcsúztatáson.  Egyes hajókon teljes körű catering szolgáltatás rendelhető, igény szerint kérhető hideg büfé, illetve teljes svédasztalos menü, valamint italcsomagok. Továbbá technikai szolgáltatások és egyedi dekoráció is rendelhető. 

Vízi temetés 

Hamvak folyóba engedése
Hamvak folyóba engedése

A hajós temetés azért is különleges temetkezési forma, mert a szertartás menete, a búcsú teljes egészében a család igényei szerint zajlik. 

Lehetőség van több magyarországi folyóba való hamvak elengedésésre. A hajón vagy akár kompon, a környezetbarát, lebomló urna ravatlát elkészítem. Bizonyos rendezvény hajókon a hajó személyzete készíti el a ravatalt, dekorációval.  A búcsúztatás a hajón illetve a kompon zajlik, melyhez a hangosítást a megrendelő igénye szerint biztosítom. A búcsúztatás alatt a hajóval közelítünk az vízbe engedés helyére - ami lehet az elhunyt  kedvenc horgászhelye is - majd a hajó lelassít. 

Ezt követően, a hamvakat a személyzet egy tagja környezetbarát urnában, az élő virágból készült ravataldíszekkel együtt, ünnepélyesen vízre  helyezi. miközben a családtagok 1-1 szál virág vízbe dobásával vesznek végső búcsút az elhunyttól.  

Lehetőség van arra is, hogy a hamvak vízre helyezésekor az elhunyt kedvenc zenéje vagy az alkalomhoz illő más zeneszám szólaljon meg. 

Ezt követően a hajó visszatér a kiindulási helyre. A visszaút alatt alkalomhoz illő zene szól és a család kötetlen beszélgetés keretében fogadja a részvétnyilvánításokat. Amennyiben folyami kompról történik a vízbe engedés, a szertartás rövidebb lehet, hiszen az urna elengedésekor egy zeneszámot játszok le, majd a komp vissza tér a kiindulási partra. 

A Duna hullámai és a város távoli látványa még ünnepélyesebbél és felemelővé teszik a megválás perceit. A visszaút pedig lehetőséget ad a megnyugvásra, a városba vagy a kikötőbe történő nyugodt és békés visszatérésre.  

A rendezvényhajókon komplett halotti tor felszolgálására is van lehetőség, amelyet egyedi igények szerint állítanak össze. Önnek semmire sincs gondja. Gyakorlott fotós, videós közreműködésével lehetőség van az esemény megörökítésére is.

Hajós búcsúztatás - Hamvak szórása
Hajós búcsúztatás - Hamvak szórása

Hajós temetés és vízparti búcsúztatás

Szolgáltatás megrendelése

Kérem, adja meg adataid és a lehető leghamarabb felveszem Önnel a kapcsolatot.

Impresszum

  • Cégnév: Zombor Melinda Zsuzsanna E.V.
  • Székhely: 5430 Tiszaföldvár, Zöldfa utca 56/B
  • Telefon: +36 70 385 0914
  • E-mail: zsuzsanna.zombor@gmail.com
  • Internet: zomborzsuzsanna.hu
  • Nyilvántartási szám: 52256422
  • Adószám: 68759952-1-36
  • Tárhelyszolgáltató: Webnode AG Gartenstrasse 3, 6304 Zug, Switzerland